info en inschrijven opleidingsvormen 1, 2 en 3 
Kennismaken met de school

Je kan, na telefonisch contact, altijd bij onze orthopedagogen terecht om kennis te maken met de school.

We maken graag tijd voor je vrij om alle vragen te beantwoorden.

Neem gerust contact op om een afspraak te maken.

Inschrijvingsdata  OV1-OV2-OV3  voor het schooljaar 2020-2021:​
 • van 25 mei (9u) t.e.m. 3 juni (14u): digitaal aanmelden via het aanmeldingsformulier op deze website

 • 4 juni: toewijzing

 • 5 juni: bekendmaking resultaten

 • van 8 juni (9u) t.e.m. 26 juni (16u): inschrijven vanop afstand met ticket

 • 29 juni: bekendmaking vrije plaatsen

 • 30 juni: start vrije inschrijvingen vanop afstand​

 
Bereikbaarheid

Campus Woudlucht

Prosperdreef 3

3001 Heverlee

Parkeren kan op de parkeervakken langs de Prosperdreef of langs de Huttelaan.

De bezoekersingang is gelegen aan de Prosperdreef.

 
Buitenschoolse opvang

Onze school voorziet elke dag buitenschoolse opvang.

Je kan bij ons terecht:

 • ‘s ochtends van 7u tot 8u25;

 • na de lesuren van 15u40 tot 18u;

 • op woensdag van 12u15 tot 14u.

Net zoals tijdens de schooluren, kijken we ook in de opvang naar iedereen individueel en bieden we opvang op maat aan. Zo zorgen we steeds voor inclusieve opvang waar elke leerling zich goed kan voelen. De opvang staat onder verantwoordelijkheid van leerkrachten. In samenspraak met die leerkracht heb je de ruimte om je ‘vrije tijd’ zelf invulling te geven, met oog op goede afspraken, afwisseling en sociaal contact onderling. 

 
 
Afspraken

Om ervoor te zorgen dat iedere schooldag vlot verloopt en dat iedere leerling zich goed en veilig kan voelen, zorgen we voor duidelijke regels en afspraken. 

 

In het schoolreglement kan je nalezen waarvoor we staan, waarin onze school voorziet en wat onze richtlijnen zijn. Je kan op een handige manier informatie opzoeken per domein. Bij vragen mag u steeds met ons secretariaat contact opnemen. 

 

Bij de start van ieder schooljaar krijg je de ‘Woudloper’ mee naar huis. Dat is een handige brochure waarin staat wat je moet weten om het schooljaar goed te starten. Je vindt er de schooluren, de prijslijst van de refter, de belangrijkste data en nog vele andere nuttige zaken in terug. Je krijgt dan ook een bladwijzer om te gebruiken in je schoolagenda. Op die bladwijzer staan de belangrijkste leefregels: 5 regels tijdens de lessen, 5 op de speelplaats en 5 in de refter. Via goed zichtbare posters en borden zal je ze ook terugvinden op de juiste plaatsen. 

Natuurlijk zijn er soms meer afspraken waaraan je je moet houden. Belangrijk is dat je steeds respectvol omgaat met wat de school en je leerkracht van je vraagt. 

 

Zo is dat ook wat Smartphones en sociale media betreft. Je leest in de folder ‘een mediawijze school’ wat we van je verwachten, wat kan en wat niet kan!

Via het attituderapport evalueren we voortdurend welke houding jij hebt binnen al deze leefregels. Doe jij het goed of evolueer je positief wat ‘leerhouding’, ‘materiaal’, ‘respect’, ‘sociale omgang’ en ‘stiptheid’ betreft, dan verdien jij aan het einde van je schoolcarrière een Attitest. Zo kan je aan een mogelijke werkgever laten zien dat hij op jou kan rekenen!

Natuurlijk is onze school continu in ontwikkeling en dus ook deze afsprakenkaders. Tijdens het jaarlijks bijsturen, werken wij steevast met iedereen samen: de leerling, de leerkracht, het beleidsteam, de schoolraad.

 

BuSO Woudlucht

Prosperdreef 3, 3001 Heverlee

016/38 06 66

secretariaat.buso@woudlucht.be

 • Instagram - grijze cirkel
 • Facebook - grijze cirkel
© 2019 - disclaimer