top of page
Welkom op de pagina van
Opleidingsvorm 3

Benieuwd naar de werking van OV3? Je kan hier alles lezen! Scroll door de pagina en kijk eens naar de sfeerbeelden. Je kan ook doorklikken naar schoolloopbaan, onze opleidingen of onze klassen.

Wat is OV3?

Opleidingsvorm 3 of OV3 bereidt leerlingen voor op het werk in het gewone arbeidsmilieu. We geven je een algemene, sociale en beroepsvorming, gericht op wat je nodig hebt om zelfstandig te leven en te gaan werken.

Voor wie?

Voor jongeren vanaf 13 jaar met specifieke onderwijsbehoeften (type basisaanbod), jongeren met een fysieke beperking (type 4) of jongeren met ASS (type 9).

OV3 in Woudlucht?

In OV3 ga je op ontdekking naar jezelf. Jij leert je sterktes kennen. En wij leren jou graag kennen!

 

"Wat heb jij nodig om te leren?", is ons belangrijkste uitgangspunt. Samen met jou, je ouder, je opvoeder,... bouwen we aan een passend traject waarin jij zelf keuzes maakt. Welke opleiding spreekt jou aan? Lees verder en ga al eens op verkenning. De OV3-opleidingen worden momenteel grondig gemoderniseerd. Dat wil zeggen dat er nieuwe opleidingen zijn, volledig aangepast aan de arbeidsmarkt van nu. Het doel is dat jij vlot kan aansluiten op de werkvloer na je schoolloopbaan. Daarom hebben we veel oog voor een goede matching met de realiteit op vlak van infrastructuur, inhoudelijke taken en attitude. In OV3 zetten we ook sterk in op Praktijklessen Op Verplaatsing en ga je op stage.

OV3 verloopt in vier fases.
In de observatiefase ga je gedurende 1 schooljaar op ontdekking in de drie opleidingen.

In de opleidingsfase kies je een opleiding. Onder begeleiding leer je de verschillende basistechnieken van de gekozen afdeling. Om je grondig voor te bereiden op stages organiseren we Praktijkles Op Verplaatsing. Deze fase duurt minstens 2 schooljaren.

Verfijning en zelfstandigheid staan centraal in de kwalificatiefase. Je gaat op stage en werkt aan je arbeidsattitudes. Deze fase duurt minstens 2 schooljaren.

Eventueel kan je hierna een extra jaar volgen. Tijdens deze integratiefase ga je drie dagen per week op stage en volg je twee dagen les op school, gedurende 1 schooljaar. Dat verkleint de stap naar een job!

Wil jij al sneller in het "werkveld" staan? Of wil je nog een andere opleiding leren na het behalen van een getuigschrift? Dat kan in de duale opleidingen.

Voortdurend brengen we jouw leerproces in kaart en sturen we je schoolloopbaan bij. We voorzien de bouwstenen die je nodig hebt om te groeien op eigen tempo.

Schoolloopbaan
Anker 1
jouw schoolloopbaan

Onze opleidingen

ontdek Onze gemoderniseerde opleidingen in de

Observatiefase en opleidingsfase

Basis Horeca

Basis Groenvoorziening en -decoratie

Basis Organisatie en Logistiek

insta_pijltje.png
ontdek Onze opleidingen in
de kwalificatiefase en integratiefase

keukenmedewerker

medewerker fastfood

medewerker spoelkeuken

medewerker groen- en tuinbeheer

medewerker florist

magazijnmedewerker

insta_pijltje.png
ontdek Onze duale opleidingen

Medewerker fastfood

medewerker groen- en tuinbeheer

insta_pijltje.png

Je start in één van onze V-klassen. De V staat voor verkennen en verbinden.

 

We zetten erg in op verbinding: een goede relatie met duidelijke afspraken en grenzen staan centraal. Je verkent een heel schooljaar de drie verschillende opleidingen. Op het einde van je eerste schooljaar kan jij een keuze maken wat je wilt volgen in de opleidingsfase. Je sterktes, interesses en werkpunten zijn daarbij de uitgangspunten.

Je gaat verder in onze nieuwe B-klassen. De  B staat voor basis, beleven en bouwen.

 

Na het verkennen van de opleidingen, heb jij een keuze gemaakt. Vanaf nu kan je de hele basisopleiding beleven. We dompelen je onder in de verschillende basisvaardigheden en -technieken. We geven je tijd en ruimte om te oefenen, oefenen, oefenen. Onder begeleiding bouw jij aan je eigen weg, op jouw eigen tempo. 

Stap voor stap krijg je de verschillende vakspecifieke competenties onder de knie. Die zijn belangrijk om een vervolgtraject, of een beroepskwalificatie, te kiezen. We helpen je daarnaast groeien in leerhouding, arbeidsrijpheid, bereidheid en brede sociale attitudes.

V
B
de v-klassen in de observatiefase
de B-klassen in de opleidingsfase
Onze klassen
onze klassen
de D-klassen in de kwalificatiefase
D
wil jij OV3 ook eens in het echt ontdekken? heb je nog een vraag?

contacteer onze ortho OV3 voor meer info of maak een afspraak.

de inschrijvingsdata vind je hier.

bottom of page